Fotoalbum

Nutidens Kvinder  ”I Arn´s fodspor”

 

En mindre gruppe af Nutidens Kvinder fra Løgstør har været på tur til Sverige. Målet var at opleve naturen og besøge historiske steder omkring søen Vätteren. Området blev rigtig kendt, da den svenske forfatter Jan Guillous lod sin romanfiguren Arn vokse op på denne historiske egn, der var de svenske middelalderkongers foretrukne bosted. Her kunne de ofte med held forsvare deres magt på øen Visingsö, der er beliggende midt i Vätteren.

Deltagerne sejlede med en færge til den meget smukke og delvis skovklædte ø. Her ventede to hestevogne, der bragte deltagerne rundt på en herlig timelang køretur. På turen gjorde man flere stop bl.a. ved kongeborgen beliggende på øens sydligste punkt. Borgen er nu en velrestaureret ruin. Også øens store skove med de mange meget gamle egetræer gjorde indtryk.

I turen indgik også et besøg ved klosterruinen i Alvastra. Klostret var i sin tid bolig for den velorganiserede orden af cisterciensermunke. Munkene i Alvastra havde i sin tid på flere måder kontakt med munkene i Vitskøl. Hvilket gjorde besøget særlig interessant. På samme tur aflagde man besøg i den smukke by, Vadstene, hvor efterkommerne efter den hellige Birgitta lod opføre et kloster og en imponerende klosterkirke. Det særegne ved et Birgittakloster var, at det rummede både nonner og munke.  

En af udflugtsdagene gik turen til den spændende by Eksjö. Ca. halvdelen af byen´s huse er bygget af træ og ikke så få af dem kan føre deres historie tilbage til 1600-tallet. På denne udflugtsdag besøgte man også Smålands største vandfald med et fald på 20 mt og kørte til toppen af Tabjerg, et 350 m højt bjerg. Bjergmassivet består udelukkende af jernmalm og er i dag totalfredet. Udsigten fra toppen over det smukke Småland var imponerende.

Deltagerne boede på hotel i byen Jönköping, der er beliggende ved den sydligste ende af Vätteren.

Sommer turen var sidste arrangement ved Nutidens kvinder i denne sæson , og bestyrelsen ønsker hermed alle en rigtig god sommer.

Nyt program til sommerturen 2014 som går til Nordtyskland kan rekvireres v/ Ingrid Geil 

    

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.05 | 08:57

Hej, Jeg har fået noteret forkert kontonummer i forbindelse med annonce i telefonbogen. Vil I maile det - nanna@maegleren.dk
TAK Mæglerfirma Asger Larsen

...
13.03 | 13:55

Adresseændring pr. 01.03.2018
Medlemsnummer 1389
Anni Frost
Fischers Have 19
9670 Løgstør
tlf. 30229888

...
14.09 | 09:51

Hvad er 1/2 dåse bagepulver ? Det er et vidt begreb da der er forskellige gram i.

...
05.02 | 13:56

Hej igen, vi skal have et bestyrelsesseminar og forberede generalforsamling. Vi skal bo i et sommerhus i Løgstør. Jeg har lige talt med Vivian

...
Du kan lide denne side