Foredrag om ”Demens ” ved Nutidens Kvinder Løgstør

Foredrag om ”Demens ” ved Sonja Hansen

Onsdag, den 12. marts havde foreningen Nutidens Kvinder  Løgstør besøg af foredragsholder Sonja Hansen fra Års, som gennem mange år har haft sit daglige arbejde med demente på plejehjemmet Solvang i Års.

Gennem små tildragelser fra sit arbejde fik vi indblik i vigtigheden af hvordan man optræder og kommunikerer med demente.

Soja fortalte om de 4 faser i demensen – fra fase 1 hvor det starter med ” huller ” i hukommelsen og til fase 4, hvor den demente sidder apatisk i en stol.

Mange af tilhørerne havde en nær familiemedlem eller kendte en med demens og kunne i derfor stille gode spørgsmål om, hvordan man kunne prøve at tackle forskellige situationer i samværet med den demente. En af hovednøglerne til at nå den demente er ofte billeder fra barndom – ungdom og oplevelser langt tilbage .

En ”livshistorie” om demente er et nyttigt redskab for plejepersonalet, den dag plejen af en dement overgår til et plejehjem netop for at personalet kan nå ind til den demente. Det der skete for en time siden er nemlig glemt.

Det var spændende og lærerigt at høre Sonja fortælle om de mange såre enkle måde at omgås demente så meningsfyldt og værdigt så muligt.

Alt i alt en rigtig god aften.

Der er endnu ingen billeder i fotoalbummet.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.05 | 08:57

Hej, Jeg har fået noteret forkert kontonummer i forbindelse med annonce i telefonbogen. Vil I maile det - nanna@maegleren.dk
TAK Mæglerfirma Asger Larsen

...
13.03 | 13:55

Adresseændring pr. 01.03.2018
Medlemsnummer 1389
Anni Frost
Fischers Have 19
9670 Løgstør
tlf. 30229888

...
14.09 | 09:51

Hvad er 1/2 dåse bagepulver ? Det er et vidt begreb da der er forskellige gram i.

...
05.02 | 13:56

Hej igen, vi skal have et bestyrelsesseminar og forberede generalforsamling. Vi skal bo i et sommerhus i Løgstør. Jeg har lige talt med Vivian

...
Du kan lide denne side